Body Memory / Kroppsminne

Ledare Team Utveckling

Din kropp, tro det eller ej, minns allt, ljud, lukter, vidröring och smaker.

Dina kroppsminnen finns i din kropp, hela vägen ner på cellnivå.
Det beror på att våra celler lagrar minnen – information – om våra upplevelser, vanor, förnimmelser, allt.
Vi är alla unika och det är i våra kroppar / hud / muskler / nerver som vi deltar genom våra dagliga erfarenheter och det omfattar både positiva och negativa minnen.
Ibland är de minnen som vår kropp lagrar inte alltid minnen som vi medvetet, minns.
Du kanske har varit för ung för att minnas. Du kan ha haft en blackout.

Av någon anledning vet du inte logiskt vad din kropp vet.
Ändå kommer din kropp ihåg det och din kropp kan spännas upp och skydda dig.
“Jag tycker inte om det”, säger kroppen. “Jag minns en viss typ av beröring, ett speciellt ljud, och lukt… och jag vill inte ha det.”
Du kan tror att du har övervunnit och läkt från ett trauma eller händelse och tror att allt arbete har gjorts för att kunna gå vidare i livet. Men ändå kommer din kropp fortfarande ihåg allt som har hänt från den dagen du föddes.

 

Händelsen eller traumat var inte bara känslomässigt. Det var upplevt på en cellulär nivå. Det finns lagrade minnen där. Ditt helande och läkande process kommer från att acceptera och vara öppen och ärlig mot dig själv. Våga se dig själv. Det finns en sårad självbild inom dig och du måste erkänna det. 
Först då kan läkningen börja. Dina kropps minnen är ofrivilliga.

Troligtvis kan kroppsminnen ta lång tid att läka eftersom de är de sista minnena att ta itu med. Kom ihåg att minnen, flashbacks, i alla deras former, är vår kropps sätt att få vår uppmärksamhet. Om vi inte accepterar och tar itu med dem, oavsett hur galna de kan tyckas eller känna, kommer de tillbaka om och om igen.

Varför då? Jo, eftersom du behöver läka. Din fysiska kropp var med om samma minnen som du upplevde psykiskt ni hade samma upplevelse.

Läkande och helande kropps minnen. Tänk på det här sättet. 
Din kropp och du, även om ni är en och samma, är två separata varelser med
två separata uppsättning minnen.   Några är sammanflätade och vissa är exakt likadana. Det är du som person och människa och själ.

Ändå finns det vissa områden i grått. Vissa aspekter av din livserfarenhet som din kropp minns och ditt sinne kanske bara var ett barn för att förstå vad som hände eller var det starka känslor som du förnekade eller så var ditt sinne inte medveten om det.
Du kan börja med att fråga dig själv om det är dags att ta itu med alla mina kroppsminnen och börja tala med dig själv.
”Okej, min kropp, ” Nu är det dags vi pratar”.

Är du redo att acceptera alla dina minnen och ta itu med dem?