Meditation

  • Inläggskategori:Stress
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Varför ska Du meditera?

Meditation är något som allt fler gör regelbundet för att känna glädje och ett inre lugn och må bra. Forskning pekar på många fördelar för hälsan och kända entreprenörer nämner det som en av de viktigaste dagliga rutinerna för att prestera på topp.

“Inget annat har öppnat mina ögon mer än vad meditation har gjort.” – Hugh Jackman.

Meditation har funnits i tusentals år men det är egentligen först nu på senare år som fler har börjat uppmärksamma meditation i olika former. Meditation handlar om att hitta sitt inre och att bli ett med sitt eget sinne.

Genom meditation kan man uppleva många olika förändringar och känslor som påverkar ens liv på ett positivt sätt.

1. Bli mer uppmärksam och medveten
Meditation gör att du fokuserar på din andning och på så sätt ger dig själv en möjlighet att reflektera över dina tankar. Kanske du har huvudet fullt av tankar från det förflutna eller från saker som påverkar dig till vardags.

Med meditation så rensar du bort alla tankar på saker som du inte kan påverka och istället fokuserar på tankar om nuet, vilket gör att du får ett öppnare sinne.
Genom att bli mer uppmärksam och medveten om nuet så blir det lättare att hantera sin vardag.

2. Bli mindre stressad
Stress är något som vi alla upplever i vår vardag, oavsett om det är på jobbet eller på vår fritid.
Meditation kan hjälpa dig att koppla av för en stund och ge kroppen och sinnet välbehövlig vila samtidigt som det på sikt kan göra dig mer motståndskraftig mot stress.

“Jag har gjort det i nästan 40 år nu – och jag tycker att det är ett bra verktyg för alla att kunna utnyttja mot stress.” – Clint Eastwood

3. Ta ansvar över dina känslor
Genom meditation kan du lättare ta ansvar över dina känslor.

4. Lättare besluta saker i ditt liv
Genom meditation lär du dig att lyssna på ditt inre jag och kommer närmare ditt sinne, vilket leder till att du lättare sorterar bort bort negativitet.

Det kommer att hjälpa dig att bli mer målmedveten och fatta bättre beslut i livet.

5. Njut av ditt liv utan stress
Genom meditation lär du dig att sakta ner på tempot och istället njuta av nuet. Livet är inte ett sprinterlopp, du lever här och nu och du behöver inte stressa dig igenom livet för då kommer du att missa saker som du senare ångrar att du inte tog dig tid till.

“Meditation visade mig hur mycket energi det finns i tystnad.” – Madonna

6. Må mycket bättre i din vardag
Genom att meditera får du ett lugnare inre och ett mer öppet sinne vilket kommer att få dig att uppleva att du mår bättre och vill ta vara på allt det goda som livet kan erbjuda.

7. Gratis – det kostar ingenting
Det är gratis och du kan göra det var du än önskar.

8. Var som helst
Meditera där du är på balkongen, hemma, ute i naturen, i hängmattan, på toaletten eller nere vid havet. Hitta en plats som skänker dig harmoni och ett lugn så att du kan samla dina tankar.

9. Har alltid fungerat
En av de främsta anledningar till att meditera är nog att det faktiskt fungerar. Det finns vetenskapliga studier som påvisar att personer som lärt sig meditera klarar av att hantera livets dalgångar bättre än personer som inte mediterar.
Med hjälp av meditation blir du mer målmedveten, får ett öppnare sinne, lär dig kontrollera dina känslor bättre och får dig att fokusera på rätt tankar vilket kommer att hjälpa dig att få ett mer harmonisk liv.

 

Lämna ett svar